Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

1ο Τρίμηνο Εγκυμοσύνης

Αναρτήθηκε από mama christiana στις 11:47 μ.μ. 0 σχόλια
Οι χαρές είναι πάρα πολλές, όταν ανακαλύπτεις πως είσαι έγκυος! Αρχικά, είναι η προσμονή και ο ενθουσιασμός καθώς συναντάς ένα ένα τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης - ξεκινώντας από την καθυστέρηση της περιόδου, το πρήξιμο του στήθους, την κούραση κλπ. Μπορεί να έχουν εμφανιστεί οι πρωινές ναυτίες, μα αυτό είναι το λιγότερο! Είστε ήδη έγκυος και όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν τόσο ασήμαντα μπροστά σε αυτό το μεγάλο γεγονός.

Όταν τελικά αποφασίσετε να αγοράσετε το τεστ, είστε σχεδόν σίγουρες για την εγκυμοσύνη, και ο ενθουσιασμός σας δεν περιγράφεται. Το γεγονός ότι ταλαιπωρείστε από συχνοουρία, ή εμετούς δεν σας πτοεί καθόλου - τουλάχιστον τις περισσότερες φορές! Μερικές γυναίκες αντιμετωπίζουν επίσης ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα, τα οποία οφείλονται κυρίως στις ορμόνες.

Τι να περιμένετε;
Διαβάστε περισσότερα...

3ο Τρίμηνο Εγκυμοσύνης

Αναρτήθηκε από mama christiana στις 11:46 μ.μ. 0 σχόλια
Το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι μάλλον το πιο κουραστικό, μα παράλληλα και πιο χαρούμενο. Έχετε ήδη ξεκινήσει να συνειδητοποιείτε πως ένα νέο μέλος θα προστεθεί στην οικογένειά σας. Αυτή είναι και η περίοδος που ο σύζυγος και τα υπόλοιπα παιδιά σας - αν έχετε, θα δεθούν περισσότερο με το μωρό σας.

Το έμβρυο είναι σχεδόν σχηματισμένο σε αυτό το στάδιο, και απλά παίρνει βάρος για να γίνει ένα δυνατό και υγιές νεογέννητο μωράκι. Μέρα με την ημέρα το μωρό σας δυσκολεύεται να κινηθεί λόγω έλλειψης χώρου και αρχίζει να πιέζει την κύστη και τη λεκάνη σας. Πολύ πιθανό να έχετε πόνους στην πλάτη και τη μέση σας, οι οποίοι σας προκαλούν δυσφορία και ίσως μεγαλύτερη ανυπομονησία για τον τοκετό. Ξεκουραστείτε όσο μπορείτε και μην στέκεστε για πολλή ώρα όρθια. Συγκεντρωθείτε στο πως θα αποκτήσετε ένα υγιέστατο μωρό και στις χαρές του ερχομού του νέου μέλους στην οικογένειά σας. Η εγκυμοσύνη σας θα φτάσει σύντομα στο τέλος της.

Διαβάστε περισσότερα...

2ο Τρίμηνο Εγκυμοσύνης

Αναρτήθηκε από mama christiana στις 11:44 μ.μ. 0 σχόλια
Το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης αποτελεί μια περίοδο γεμάτη δραστηριότητα για τη μητέρα και το μωρό. Το μωρό σας αναπτύσσεται ραγδαία τις επόμενες εβδομάδες, και εσείς θα νοιώθετε πιο ενεργητική απ’ ότι συνήθως. Αυτό οφείλεται κυρίως στη διάθεσή της μητέρας να ετοιμαστεί για το μωρό της. Η κάθε γυναίκα αντιμετωπίζει αυτή τη διαδικασία με διαφορετικό τρόπο, και αυτό έχει να κάνει κυρίως με τα επίπεδα των ορμονών της όπως και με την έφεση που είχε πάντοτε για οργάνωση, σχεδιασμό κλπ. Αυτό το τρίμηνο είναι συνήθως η περίοδος που οι μητέρες, ξεκινούν αγορές, τακτοποιούν και ετοιμάζουν το χώρο που θα υποδεχτούν το μωρό τους και γενικώς ετοιμάζονται για τον ερχομό του νέου μέλους.

Διαβάστε περισσότερα...
 

123baby.me Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez