Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ - ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Αναρτήθηκε από mama christiana στις 12:14 μ.μ.
Οι πιθανότητες ενός φυσιολογικού ζευγαριού να επιτύχει μια εγκυμοσύνη είναι περίπου 25% ακόμη κι αν έρχονται σε σεξουαλική επαφή κάθε μέρα.

Τα περισσότερα ζευγάρια, αφού παντρευτούν αποφασίζουν πως θέλουν να αποκτήσουν παιδί. Πολλές γυναίκες έχουν την εντύπωση πως θα μείνουν έγκυες από τον πρώτο κιόλας μήνα προσπαθειών, και προβληματίζονται όταν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Πριν αρχίσετε να ανησυχείτε, θυμηθείτε πως οι πιθανότητες ενός φυσιολογικού ζευγαριού να επιτύχει μια εγκυμοσύνη είναι περίπου 25% ακόμη κι αν έρχονται σε σεξουαλική επαφή κάθε μέρα. Το ανθρώπινο είδος δεν είναι τόσο «επιδέξιο» στο να κάνει παιδιά! Αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως ότι κάποια ωάρια δεν γονιμοποιούνται δεν μπορούν να εμφυτευτούν με επιτυχία, ενώ κάποια άλλα δεν αναπτύσσονται σωστά κατά το πρώτο χρονικό διάστημα της εγκυμοσύνης.

Το να μείνει μια γυναίκα έγκυος θα μπορούσε να το περιγράψει κανείς σαν παιχνίδι «ρώσικης ρουλέτας», και είναι σχεδόν ακατόρθωτο να προβλέψει κανείς το πότε θα συμβεί. Ωστόσο, σε ένα χρονικό διάστημα ενός έτους, τα ποσοστά μιας επιτυχούς εγκυμοσύνης κυμαίνονται ανάμεσα στο 80% και 90%, πράγμα που σημαίνει πως 7 στα 8 ζευγάρια μπορούν να επιτύχουν μια εγκυμοσύνη εντός ενός έτους προσπαθειών. Υπογονιμότητα ονομάζεται η αδυναμία σύλληψης μετά από έναν χρόνο φυσιολογικών, ελεύθερων, τακτικών σεξουαλικών επαφών.

Παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα...
Τι συμβαίνει όταν ένα ζευγάρι έχει προβλήματα γονιμότητας;...


Διαβάστε περισσότερα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

123baby.me Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez